5 tips voor meer interactie op social media
31 oktober 2022 

5 tips voor meer interactie op social media

Zou je graag meer interactie willen met je doelgroep op sociale media? Dan ben je niet de enige. Hoe bereik je nou meer interactie? En belangrijker: waarom wil je het? Ik neem je mee in de wereld van ‘engagement’. 

Alles begint met jouw doel voor content. Waarom maak je je content? Meer interactie gaat je helpen dit doel te bereiken. Met meer interactie zul je namelijk vrienden worden met het algoritme van zoekmachines en sociale media. Dat zorgt ervoor dat je content vaker voorgesteld wordt aan jouw doelgroep. Met andere woorden: je kunt een langdurige relatie opbouwen met een grotere groep mensen. 

1. Reageer op alle berichten die je ontvangt

Community management is één van de meest effectieve middelen om te groeien naar meer interactie. Reageer altijd op reacties en ga vooral het gesprek aan. Reageer dan ook niet met een afsluiting, maar stel een vraag.

2. Nodig uit met een CTA

Een sterke call-to-action aan het einde van je bericht is essentieel. Nodig je lezer uit om zijn of haar gedachten te delen. Doe dit op een open manier. Laat zien dat je echt nieuwsgierig bent naar de lezer.

3. Tag mensen in je berichten en werk samen

Maak gebruik van het netwerk van anderen. Werk samen met influencers of belangrijke personen in de zorg. Zij zullen je content delen en zo haal je nieuwe bezoekers naar jouw profiel of website.

4. Maak gebruik van hashtags

Hashtags vergroten je bereik. Met hashtags wordt je content namelijk voorgesteld aan je potentiële doelgroep, buiten je huidige netwerk. Ga slim om met de keuzes voor je hashtags en gebruik geen generieke hashtags.

5. Kijk wanneer je doelgroep online is en plan je berichten op die tijdstippen

Google Analytics en statistieken op social media geven je inzicht in je doelgroep. Wanneer zijn ze online? Zorg ervoor dat je bericht dan klaarstaat om te posten. Zo creëer je de grootste kans op een reactie. 

Heb je iets aan mijn tips gehad? Tag @bij.zinnen in je bericht en laat het me weten!

Over de schrijver
Groot fan van zorg & welzijn, uitgebreid koken en in de zon op het terras. Ik help zorgorganisaties aan de online aandacht die ze verdienen. Met simpele aanpassingen naar meer resultaat, in minder tijd.