Geen bereik op Instagram? Zo versla je het algoritme!
15 november 2022 

Geen bereik op Instagram? Zo versla je het algoritme!

Het bereik van Instagram daalt. En dat ligt niet aan jou of jouw profiel. Instagram is momenteel veel aan het veranderen rondom het algoritme. Onderzoek van Fanpage Karma (2022) bewijst dat het (organische) bereik van Instagram-posts in twee jaar tijd gedaald is met 43 procent. Maar geen zorgen: jouw kansen zijn echt niet verkeken! Met deze tips bereikt ook jouw zorgorganisatie effectief jullie doelgroep.

Instagram denkt dat content waar mensen langer naar kijken, interessanter is. Deze content wordt dus vaker getoond aan je doelgroep. Maak het daarom gezellig genoeg om te blijven hangen! Hoe je dat doet? Schrijf een langere caption, maak een carrouselpost met meerdere foto’s en plaats video’s.

Hoe vaker mensen interacteren met je posts, hoe meer Instagram ze deelt met je doelgroep. Stel een vraag in je caption, plaats regelmatig stories met vraagstickers en polls en interacteer zelf met andere accounts. Deel ook eens posts van andere accounts naar je stories, zodat zij interacteren met jouw content. Steek tijd in het opbouwen van relaties. Je zult zien dat het loont!

Maak jij snel gebruik van nieuwe mogelijkheden? Dat raden we je sterk aan in jouw ‘strijd'  om het Instagram algoritme te verslaan. Instagram is voortdurend in ontwikkeling. Dat betekent dat er ook regelmatig nieuwe tools worden uitgerold. Denk hierbij aan: reels, muziek bij posts, guides en collabs. 

Iedere nieuwe feature is weer een manier om jouw doelgroep te bereiken. Gebruik je de nieuwe tool snel na uitrol? Dan zie je vast een grote piek in je bereik. Instagram laat namelijk sneller content met een nieuwe tool zien, zodat de nieuwe feature bekendheid krijgt.

Heb je een business- of creator account? Dan kun je daarin zien wanneer jouw doelgroep het meeste op Instagram zit. Gebruik deze tijd in je voordeel. Zorg dat jouw post klaarstaat om live te gaan wanneer jouw doelgroep de app gebruikt.

Heb je wat hulp nodig om het Instagram algoritme succesvol te verslaan? Ik help je graag! Neem contact op zodat we kennis kunnen maken.


Over de schrijver
Groot fan van zorg & welzijn, uitgebreid koken en in de zon op het terras. Ik help zorgorganisaties aan de online aandacht die ze verdienen. Met simpele aanpassingen naar meer resultaat, in minder tijd.